NIEUWS

01-11-2015

Het nieuwe belastingplan 2016 ligt er. Moet u actie ondernemen? Uw pensioen bespreken? De fiscale oude dagreserve bespreken of misschien nog geld storten op 'banksparen', zodat u de premie kunt aftrekken waardoor u minder belasting hoeft te betalen? Nu snel nog investeren of volgend jaar pas? Als u het hele plan punt voor punt met mij wilt doornemen op actiepunten? Maak een afspraak.

29-06-2015

Zonnepanelen op uw dak, BTW ondernemer

Als een particulier zonnepanelen aanschaft om op zijn woning te plaatsen, is hij ondernemer voor de BTW. Hij gaat energie leveren en verkopen. Het Europese Hof heeft onlangs een uitspraak gedaan en dit bevestigd. Meld je daarom nog voor de aanschaf aan als ondernemer bij de belasting dienst als ondernemer. Je kunt dan de betaalde btw over de plaatsingskosten en de aanschaf van de panelen terugvorderen als voorbelasting. Een mooi voordeel voor de particulier. Of je als particulier na het plaatsen van de panelen BTW moet afdragen over de opbrengst van de opgewekte energie is maar de vraag. Voor de BTW kennen we de kleine ondernemersregeling (KOR). Op grond van die regeling kunt u in aanmerking komen voor een belastingvermindering als u in een jaar minder dan 1.883 euro aan BTW moet betalen. Is dat zelfs 1.345 euro of minder, dan hoeft u in het geheel geen BTW te betalen. In dat laatste geval kunt u de inspecteur zelfsverzoeken om ontheffing van de administratieve verplichtingen. Het is aan te raden dit pas te doen na het jaar van aanschaf. Het is aan te raden te beschikken over 2 meters;
één voor het verbruik en één voor de terug levering aan het net. Voor het aanvragen en de administratieve afwikkeling kun je natuurlijk bij ons kantoor terecht.